WAT IS
THE REAL SOCIAL
NEXT LEVEL?

Word vriend van TRS next level

The Real Social (TRS) is  opgezet vanuit MDT, een actieprogramma van het Ministerie van VWS. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd en is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. Binnen deze ambitie zijn drie kernbegrippen van belang, namelijk maatschappelijke impact, talentontwikkeling en elkaar ontmoeten. (klik hier voor meer info over MDT)

TRS Next Level is een programma waarin jongeren zich kunnen ontwikkelen zonder de harde keuzes van bijvoorbeeld een studie te hoeven maken. Jongeren leren door mee te doen aan workshops en wekelijkse bijeenkomsten met de peergroup 21st century skills.

Daarnaast werken we aan skills die jongeren op weg helpen zichzelf te vormen in deze toch al veeleisende samenleving zoals: jezelf versterken, zelfvertrouwen, zelfreflectie, discipline, inzicht in talenten en vaardigheden, samenwerken, plannen, solliciteren,
ondernemerschap. Jongeren krijgen inzicht in de koers die zij willen varen in hun carrière.

Ze krijgen de ruimte om van verschillende thema’s te proeven tijdens de challenges. Zij beslissen daarbij zelf welke vaardigheden zij verder willen ontwikkelen en leren over de bedrijfs- en werkcultuur. Met deze vaardigheden kunnen zij hun CV upgraden. Het gevoel van meerwaarde te zijn voor de maatschappij. Samen maken ze het verschil door zichzelf nuttig te maken.

Jongeren (14-27 jaar) zijn 100 uur bezig met dit traject en krijgen hierna een mooi certificaat en een vergoeding . Uiteraard is de ontwikkeling het mooiste wat ze verder meenemen in hun leven.

THE REAL SOCIAL

GET REAL

JOIN NOW