Over Ons

It’s all about you! It’s all about you! Juist daarom vertellen we je graag meer over dit MDT-programma. Een wat-voor-programma? MDT staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd , een landelijk initiatief waarmee jongeren talenten ontdekken, nieuwe kansen creëren en van betekenis zijn voor hun omgeving. Dus? Dus iets voor jou.

 

MDT

Maatschappelijke Dienst Tijd, klinkt serieus. Dat is het eigenlijk ook wel, want jouw toekomst is ook serieus. Jouw kansen zijn serieus. Maar ook leuk. Met MDT, een initiatief vanuit de landelijke overheid, geef je jezelf en je omgeving een boost door het volgen van workshops, het ontmoeten van mensen en door jouw vrijwillige inzet voor een maatschappelijk doel.

Dat klinkt verplicht? Dat is het niet. Wat is het dan wel? Vooral enorm waardevol voor jouw talent, jouw dromen, jouw cv en jouw impact op anderen. Zie MDT dan ook zeker niet als verplichte stage of dienstplicht, maar als investering in jezelf en jouw omgeving. Je krijgt er ook nog eens veel voor terug. Als Young Talent en als Talent Partner.

Doelen

Iedereen verdient het om zijn of haar talenten te ontdekken. Om dromen waar te maken. Om op wat voor manier dan ook van betekenis te zijn. Voor zichzelf en voor een ander. Maar hoe doe je dat? The Real Social Next Level is er voor jongeren die in zichzelf willen investeren om die vraag te beantwoorden.

Maar waarom? Om jongeren een duidelijker beeld van hun toekomst te bieden. Om voor maatschappelijke betrokkenheid te zorgen en actieve deelname aan de samenleving te motiveren. Om jongeren en professionals met elkaar in contact te brengen. Kortom; inspireren, exploreren en activeren. Omdat iedereen een next level verdient.

SBG

Sportief Besteed Groep is de uitvoerende organisatie van dit MDT-programma. Logisch, want bij SBG werken allemaal mensen die hun talent inzetten voor een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Dat gebeurt met diverse werkmaatschappijen die allemaal eigen specialiteiten hebben. SBG is zodoende actief in veel verschillende gemeentes.

Wie zijn de Next Level Coaches van SBG? Dat is heel verschillend. Maar wat ze gemeen hebben: jonge geest, veel energie, luisterend oor en een grote drive om jouw talent te boosten. Daarbij delen ze natuurlijk hun eigen talent en ervaring, maar regelen ze ook workshops en speeddates met professionals.

“Ik weet beter wie ik ben. Wat ik wil. En ik heb ook nog iets goed kunnen doen.”
Marjolein
“Het was vooral fijn dat ik zelf kon kiezen welke richting ik op wilde.”
Jeffrey
“Het voelt goed, is een fijne manier om iets terug te doen voor de jeugd.”
Babs
“Kennis delen, iets kunnen betekenen. Dat is heel simpel waar ik het voor doe.”
Robert